Voedingstherapie

Voedingstherapie is meer dan ooit actueel. Onze dagelijkse voeding is de allerbelangrijkste component voor een fit, gezond lichaam en een mooie huid.

Vermoeidheid, allergie├źn, huidaandoeningen als acne of rosacea of atopisch eczeem, maag- en darmklachten, hart- en vaatziekten, migraine e.a. hoofdpijnen, overgewicht en diabetes, hoge bloeddruk of bloedarmoede, psychische klachten, schimmelnagels zijn vaak de oorzaak van een verkeerd voedingspatroon. Daar komt bij dat ons voedsel zodanig bewerkt is dat de voedingswaarde erg achteruit is gegaan. Er worden additieven toegevoegd waar je op lange termijn echt ziek van kunt worden.

Het lichaam is zeer goed in staat zichzelf te genezen, mits er de juiste omstandigheden zijn door een uitgebalanceerde voeding en balans tussen spanning en ontspanning. Met een persoonlijk voedingsadvies, op maat, kun je op een veilige en bewuste manier op weg worden geholpen.

Geen dieet met allerlei beperkingen, maar het toevoegen van gezonde volwaardige voeding en eventuele suppletie.

Voedingstherapie houdt in dat je beter wordt door gezonder te eten.

Het bijhouden van een eetdagboek geeft inzicht in wat je voedingspatroon is. Aan de hand van het dagboek kan worden achterhaald of er bepaalde voedingstoffen ontbreken of niet goed worden opgenomen. Vaak is er aan de huid, haren en nagels te zien of er tekorten zijn ontstaan aan voedingsstoffen.

Tekorten kunnen worden aangevuld met Orthomoleculaire Suppletie oftewel mineralen en vitaminen. Deze moeten van hoogwaardige kwaliteit zijn daar zij anders niet goed opgenomen worden. Synthetische vitaminen en mineralen kunnen op lange termijn giftig zijn voor het lichaam en richten meer schade aan dan dat zij goed doen. Daarom heb ik gekozen voor de producten van Vitakruid.

"Jouw huid is de spiegel van je gezondheid, je ogen zijn de spiegel van je ziel. Wat vertelt de spiegel jou?"