Voetverzorging

Pedicure

Een pedicure behandeling is allang geen luxe meer. Steeds meer mensen hebben te lijden onder een schimmelinfectie op de huid of in de nagels. Deze zijn goed te behandelen mits de oorzaak wordt aangepakt. Door het weg fraisen van de aangetaste nagels kom ik tot de kern van de schimmel. Pas dan kan de schimmel op een effectieve manier behandeld worden. Een natuurlijke olie met schimmeldodende etherische oliën is hiervoor uitermate geschikt en raad ik u beslist aan.

Het voedingspatroon speelt een grote rol bij het ontstaan van schimmelnagels. Vaak zijn een teveel aan suiker/snelle koolhydraten de oorzaak van een overbelast immuunsysteem. Een schimmelnagel geeft aan dat er onbalans in je lichaam is. Dus een signaal dat er “opgeruimd” en schoongemaakt moet worden.

De plaats van de schimmelnagel geeft aan welk orgaan er overbelast is. De grote teen geeft b.v. aan dat de lever overuren draait. De suiker/koolhydraat verwerking vind plaats in de lever. Door het voedingspatroon aan te passen door b.v. geraffineerde suiker en koolhydraten sterk te verminderen help je het lichaam van binnenuit de schimmel aan te pakken.

Na een antibiotica kuur is het van belang een probiotica kuur te nemen op de darmflora te herstellen. Vaak zal dan de schimmel verdwijnen.

De tenen en nagels kunnen heel veel vertellen over het lichamelijk functioneren.

Het wegsnijden van eelt, kloven en likdoorns dient op een goede manier te gebeuren om wonden te voorkomen. De pedicure heeft daar het juiste gereedschap voor. Zij kan het goed bekijken op ooghoogte en een vergrotende loupelamp.

Blijf daarom niet onnodig lang met pijn lopen. Vaak is de likdoorn met 1 behandeling te verwijderen en is de pijn meteen verdwenen.

Wellness voetbehandeling

Deze bestaat uit een warm voetenbad , inzeping en scrub. Daarna worden de nagels geknipt, eelt, likdoorns, kloven en/of ingroeide nagels behandeld. Eindigend met een ontspannende massage en een verzorgende crème.

Voor € 7,50 extra, worden je nagels mooi gelakt met een harde topcoat.

"2 voeten om stevig te staan op aarde, ze worden weinig te geschat op hun waarde."